Bietencarpaccio

Bietencarpaccio met hazelnoten en rucola

Carpaccio is traditioneel van rundvlees gemaakt. Inmiddels kijken we echter niet meer op van zalmcarpaccio,  carpaccio van zucchini  of inktviscarpaccio op ons bord. Ook lekker: carpaccio van bietjes. Vooral deze variant, met hazelnoten en rucola.

Bietencarpaccio

Nodig:
(voor 2 personen)

  • 2 rode bieten (voorgekookt)
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 2 handjes rucola
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas (optioneel)

Zo maak je ‘t:
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en maal ze grof met een vijzel. Snijd de rode bieten met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes en leg ze in traditionele carpacciopatroon op de borden. Maak de rucola aan met een beetje olijfolie en peper en zout en leg op ieder bord een plukje in het midden. Bedruppel de carpaccio met een beetje balsamico azijn. Bestrooi eventueel daarna met wat geraspte kaas.