bietenchips

Rode bietenchips

Zin in een gezond tussendoortje? Probeer deze chips van rode bieten eens. Makkelijk te maken en ook nog eens ideaal om restjes groenten op te maken. Rode bietjes, olie en wat zeezout zijn alles wat je nodig hebt.

bietenchips

Nodig:
(voor 1 persoon)

  • 2 verse (ongekookte) rode bietjes (in plakjes gesneden)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Grof zeezout naar smaak

Zo maak je ‘t
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de bietjes en snijd ze in hele dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf. Doe de plakjes in een kom en giet de olijfolie erover. Even goed schudden, zodat alle plakjes bedekt zijn in de olie. Verspreid de bietenplakjes over de bakplaat en bestrooi ze met zeezout. Bak ze in ongeveer 20-25 minuten knapperig. eet ze na het afkoelen gelijk op, van bewaren worden ze niet lekkerder.

Tip: je kunt deze groentechips ook frituren op 180 graden Celsius in de friteuse of in een hapjespan met wat olie. Reken er ongeveer drie minuten per kant voor en laat ze daarna uitlekken op een stuk keukenpapier.