rode bietensoep

Rode bietensoep

Soep is een ideale manier om wat op een makkelijke manier wat extra groenten binnen te krijgen. We vervallen echter vaak in de soepen die we altijd eten. Groensoep bijvoorbeeld. Probeer deze smakelijke rode bietensoep eens. Lekker voor de variatie, zeker nu het wat kouder wordt!

rode bietensoep

Nodig:
(voor 4 personen)

  • 1 liter groentebouillon
  • 300 gram rauwe rode bieten
  • 2 appels (geschild in stukjes)
  • 2 middelgrote wortels
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • Olijfolie
  • 125 ml zure room
  • Peper en zout
  • Verse basilicum

Zo maak je ‘t:
Schil de rode bieten en snijd ze in blokjes. Schraap de wortels en snijd deze in plakjes. Zet een soeppan op het vuur en verwarm hierin een beetje olijfolie. Fruit hierin de sjalotjes een minuut of drie en voeg dan de wortels toe. Laat een minuut of vijf sudderen en doe de bietjes en appels erbij. Voeg na een minuutje de groentebouillon toe en een paar blaadjes geknipte basilicum toe. Breng de bouillon aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer vijftien minuten afgedekt koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met wat peper en zout en serveer de soep in kommetjes met zure room en wat basilicum als garnering.