Hoe werkt het slim slank & gezond programma?

In het slim slank & gezond programma krijg je dagmenu’s toegestuurd die een beperkte hoeveelheid calorieën bevatten maar verder helemaal uitgebalanceerd zijn. Door de menu’s te volgen krijg je alles binnen wat je nodig hebt, terwijl je wel afvalt. De menu’s zijn opgesteld voor vrouwen. Mannen kunnen elke dag iets meer eten, bijvoorbeeld 2 sneetjes brood extra en 1-2 aardappels of opscheplepels rijst of pasta extra.

Moet je sporten bij dit programma?

Sporten hoeft niet, maar het is wel belangrijk om te bewegen. Elke dag minimaal 1 uur extra bewegen is belangrijk. Dat kan ook gewoon wandelen zijn of fietsen. Het belangrijkste is dat je wat extra beweging krijgt. Als je een sport wilt gaan oppakken is dat natuurlijk ook prima!

Is het Slim Slank en Gezond programma duur?

Deelname kost slechts € 9.95 per halfjaar. Het programma stopt na een een jaar (26 edities) automatisch. Omdat de dagmenu’s afgestemd zijn op het seizoen hoef je geen dure producten van buiten het seizoen te kopen. Alle boodschappen kunnen gedaan worden bij de meeste supermarkten, op de markt en bij vers specialisten. Net waar je gewend bent je boodschappen te doen. Af en toe kunnen er wel wat aparte ingrediënten in de recepten staan. In het programma houden we er ook zoveel mogelijk rekening mee dat je geen restjes hebt. Je kunt ook gewoon dagen wisselen in het programma. Dus als wat op een maandag staat jou op donderdag beter uitkomt, dan gewoon lekker wisselen!

Mag ik alcohol drinken bij het slim slank en gezond programma?

Alcohol levert flink wat calorieën en het nadeel van alcohol is dat je er trek van krijgt. Regelmatig alcohol drinken past daarom niet echt in een voeding waarvan je wilt afvallen. Maar af en toe een glas kan wel binnen het programma.

Kun je als vegetariër dit programma ook volgen?

Ja, dat kan maar het is niet specifiek voor vegetariërs gemaakt. In het programma is een aantal vegetarische maaltijden per week opgenomen. Ook is er altijd minimaal 1 maaltijd met vis. Als je geen vlees eet, kun je de maaltijden met vlees vervangen door eigen recepten of door vegetarische recepten van de website van het Voedingscentrum.